Mieke Schrijvers
Mijn weg naar leefstijlcoach begon al op jonge leeftijd, als kind wilde ik of kok, of arts worden. Mijn favoriete bezigheid was ‘rotzooien’ (een term door mijn familie bedacht, geen idee waarom… ) in mijn moeders keuken met mijn eigen pannetjes en kookgerei. Het opruimen daarna vond ik wat minder… Na mijn middelbare school heb ik voor de opleiding Voeding en Diëtetiek gekozen zodat ik mijn passie voor het menselijk lichaam en voeding kon combineren. Deze studie kon ik goed combineren met mijn eigen actieve sportleven en het trainen en coachen van de volleybaljeugd.
Hoe wij als mensen omgaan met eten en drinken fascineert mij en dan met name het creëren en ontwikkelen een gezonde leefstijl. Na mijn opleiding ben ik direct De Leefstijldiëtist gestart. Deze start heb ik gecombineerd met een baan in de voedingsindustrie. Ik heb in de foodservice gewerkt aan concepten voor schoolkantine, bedrijfsrestaurants, sportkantine en foodcourts op hogescholen en universiteiten met natuurlijk de insteek deze aantrekkelijk & gezond te maken voor de consument. Tijdens de start van De Leefstijldiëtist heb ik mij voornamelijk gericht het programma voor kinderen met overgewicht die ik tijdens mijn afstudeerstage ontworpen heb. Later ben ik mijn blik gaan verbreden en zoals op deze website kan zien richten wij ons nu ook op vitaliteit verbeteringen voor werknemers, op (jeugd-)sporters, individuele begeleiding en marketing advies. Ik combineer mijn werkzaamheden van De Leefstijldiëtist nu met docentschap in het MBO onderwijs waarin ik les geef in de vakken marketing & communicatie en voeding & gezondheid. Een leven vol met eten, drinken, bewegen, coaching en mensen zien groeien en ontwikkelen. Maar wees gerust, mijn liefde voor lekker koken resulteert ook best nog wel eens in te veel en te ongezond eten ;-) Ik geloof er in dat je alles, maar dan wel met mate, met liefde en met verstand kunt eten! |
Merel Visser
Alles wat ik wist over koken en bakken heb ik voor een groot deel vanuit huis meegekregen. Mijn moeder maakte van alles en ik kon precies raden wat zij aan specerijen en producten erin had verwerkt. Ook rook iedere week het huis naar zoetigheid. Zij bakte taarten voor verschillende bedrijven. Eenmaal het huis uit begon de passie voor eten te groeien. Alles wat ik wist van thuis nam ik mee in mijn kookmomenten. Ik heb vele jaren soepzondagen met taart voor vrienden georganiseerd en jaren lang maandagavonden voor vrienden gekookt. De maandagavonden zijn inmiddels beroemd, maar ik kook niet meer iedere maandagavond.
Het is een gekke combinatie; diëtiste en tandartsassistente zijn. Het onderdeel voeding heb ik langzaam in mijn werkzaamheden als tandartsassistente gevlochten. Bij de eerste tandarts waarvoor ik werkte kreeg ik de mogelijkheid om zelf een gezondheidsvoorlichting over tandenpoetsen op te zetten. Nadat deze redelijk goed liep bleef het kriebelen. Ik wilde toch ook iets met voeding doen. Ik heb geprobeerd ‘iets’ met voeding op te starten, maar kwam er al snel achter dat, als ik het goed wilde doen, ik weer naar school zou moeten. Zo gezegd, zo gedaan. Vijf jaar heb ik gedaan om diëtiste te worden. Maar niet zomaar een diëtiste. Een die zich met alle passie en liefde stort op twee werkvelden en deze zo goed mogelijk probeert te combineren. |
partnersJe leefstijl bestaat uit vele onderdelen. Om ieder onderdeel de zorg en aandacht die het verdient werken wij samen met verschillende partners.
|